HACCP

Co to je?

Zkratka HACCP neboli "Hazard Analysis and Critical Control Points" (analýza nebezpečí a kritické kontrolní body, v českém prostředí označován jako systém kritických bodů).

Uplatňuje zásady hygienické praxe a postupy založené na analýze rizika a kritických kontrolních bodech, sloužící k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin během všech činnosti související s jejich výrobou např. zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.

Provozní HACCP:

Zavedení provozního řádu je součástí celé dokumentace provozovny. Provozní řád určuje práci na dané provozovně.

Sanitační HACCP:

Sanitační řád je součástí celé dokumentace provozovny. Jedná se o záznamy o úklidu, realizace kdy a kde úklid provádět a jakými prostředky. Součástí sanitačního řádu je i poučení o správné výrobní hygieně a praxi.

Ozvěte se nám!

Ing. Barbora Saibicová

AdresaKozomín 163, Kozomín, 277 45

Tel. číslo: +420 732 637 887

E-mail: landovabar@seznam.cz

Obrázky poskytl Pexels

Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky